“Dank jullie wel voor jullie spontane en mooie kunstwerk op het Waddenbelevingspunt van Den Oever. Ik was er net aan het genieten van een mooie zonsondergang toen jullie je uitvoering begonnen. Heel bijzonder om op deze plek mee te mogen maken.

Dank!”

Ellen, Den Oever

“Vanavond genoten van een privé voorstelling bij mij voor de deur. Door het horen van muziek bij mij thuis op de stoep werd mijn belangstelling gewekt. Werd verrast door de dansvoorstelling (coronaproof),binnen de circel, verrassend,  spontaan, leuk. Merci danser Joost en fotograaf David voor het uitkiezen van mijn stoep voor jullie voorstelling.”

Dominique, Heeze

“Heb jullie in Maastricht gezien voor de openluchtfilm, en vind jullie idee erg mooi, de foto’s beloven een mooie expo en publicatie te worden!
Succes met de nog te gaane voorstellingen, een voorstelling die je blij maakt.”

Saskia, Maastricht

“Beste Joost,

Ik zag je op Terschelling.

Diep geraakt door de moed van de eenling, die zich midden in de wereld durft te verbinden met het antwoord van binnen op de beweging van buiten. Mensen lopen af en aan, kijken soms en soms ook helemaal niet – maar de eenling danst door, blijft contact zoeken, en blijft zichzelf trouw.”

Nienke, Terschelling

“Het was een leuke en bijzondere ontmoeting met jullie op een warme augustusavond op de grens tussen Oostzaan en Landsmeer.

Wij wensen jullie nog veel bijzondere ontmoetingen toe tijdens jullie vele performances in het land.”

Marijke en Marcel, Oostzaan en Landsmeer

“Ik zie dat jullie de Mookerheide hebben gevonden!
Ik ben diegene die jullie de tip gaf daar aan het begin van het bos.
Ik had er eigenlijk nog aan willen toevoegen dat er een kans bestond dat jullie schotse hooglanders konden tegenkomen en ziedaar!………..!! jullie zijn ze inderdaad tegengekomen! Te gek!
Ik heb jullie werk bekeken en ik vind het te gek! Complimenten!
Fantastisch dat er mensen zijn die dit soort ideeën hebben en ze zo goed uitvoeren.
Ga zo door en ik blijf graag op de hoogte van verdere ontwikkelingen.”

Marieke, Mook en Middelaar

“Ik wandel door Deurne (NB) en hoor in de verte mooi muziek klanken. Ik zet mijn stappen voort op zoek naar waar de klanken vandaan komen. Even later zie midden op straat 2 rode cirkels. Ik kijk ernaar terwijl de muziek door mijn hoofd zweeft en mij in een sfeer van rust brengen. Opeens een danser die de cirkels respecteert met zijn mooie bewegingen alsof hij de rust brengt tussen de spanningsbogen die hem veiligheid bieden. Het inspireerde mij later om ook even het gevoel van geborgenheid te voelen door zelf ook even te dansen.

Ik ben zelf al jarenlang muzikant (hobby) in vele genres. Hierbij één van mijn eigen songs, ‘I’ll walk with you. https://youtu.be/jDi-mBX2CaE

Harry, Deurne

“Het is vrijdagmiddag 7 augustus 2020. Buiten is het verzengend warm (30+ gr. C.) Als ondernemer van de binnenstad (Edelyn – goudsmederij) wordt het gezegde: “Vrouwen bloot, handel dood” bewaarheid. Behalve klanten op afspraak komt er slechts mondjesmaat een geïnteresseerde in mijn winkel. In de winkel klinkt akoestische gitaarmuziek; transcripties van de cello suites van J.S.Bach. Dan……komen Joost en David binnen en leggen hun “Red cirkels” kunstproject uit met daarbij de vraag of zij onze winkel als uitgangspunt mogen nemen. Met genoegen heb ik deze twee mensen mogen ervaren. Het 1,5 meter concept uitgevoerd met muziek, ook Bach, en dans. Het weinig aanwezige winkelpubliek loopt langs, kijkt soms niet op of om, maar blijft ook soms, even kennelijk in verwarring staan kijken. Verbaasde gezichten, glimlachende monden, twinkelende ogen. Wat een prachtig verfrissend uurtje kunst op deze warme dag. Joost en David, dank jullie wel voor de fijne middag.”

John, Alkmaar

“Ik kwam jullie vandaag tegen bij het treinstation Deventer. Ik had al een tijdje naar jullie gekeken. Want ik wat tijd over.  Voordat mijn trein ging. In de trein schreef ik deze worden. ik wil het gewoon aan jullie meegeven. Omdat ik het zo leuk vond om te zien wat mensen doen als het even anders is dan anders. Ik maak zelf ook beeldkunst / gedichten en ik zet zelf mensen ook aan het denken maar dan op een andere manier dan u. Hieronder staat mijn gedichtje wat ik schreef na de tijd.

De tijd is altijd een strijd
Het tikt heel erg wijd
De mensen nemen vaak de omgeving niet eens snel waar,
ze draaien er om heen, want ze leven gewoon in hun eigen tijd of in eigen strijd tegen de tijd.”

Tys, Deventer

“Leuke ontmoeting aan de maas in Vissersweert op vrijdag 24-07-2020.
Mooie foto van de gracieuze dans van Joost met de beweging van de vliegvisser op de achtergrond.”

Jan, Echt-Susteren

“Was leuk om jullie bezig te zien in de regen. Goed dat je je niet door mij liet afleiden. Respect. En leuk om jullie na die tijd te hebben gesproken. Ga zo door toppers.”

Auke, Meppel

“We hoorden een staartje. Een staartje van flarden muziek. Het maakte ons nieuwsgierig. We zagen de  laatste bewegingen van de avond in het donker bij de Sassenpoort in Zwolle.  Niet vaak zie je kunstenaars zo vrij zijn op straat: toewijding en energie.  Er volgde een gesprekje…zoals zo vaak met mensen op straat. Er was interesse over en weer: het realiseren dat kunst impact heeft op je omgeving. En daar ging het gesprek later ook over….gewoon bij ons aan de tafel thuis met koffie en thee.  En jullie daarna de nacht weer in….verder… en verder…”

Steven en Frans, Zwolle

“Zijn dat mensen van de gemeente? Ze komen hier vast om iets op te meten.

Gemeentes en maten kwamen als eerst naar voren. De interpretatie van de ruimte en de objecten werd ter plekke het uitgangspunt. Het performance gedeelte had een ontroerende kracht, een krampachtig conflict tussen de geest, het lichaam en het fysieke. De spanning en frustratie werd hierin uitgebeeld en tot leven gebracht. Het onderzoeken, uitproberen en falen (of slagen).  Het vinden van balans en het kwijtraken ervan.
De cirkels waren voor mij meer gevoelsmatig een benadrukking. Er werd iets vastgesteld binnen deze grenzen. Alhoewel het een statische vorm had werd het dynamisch in werking gebracht. Het gaf me een gevoel van opgesloten vrijheid.

Bedankt voor de inspiratie en de gezelschap.”

Ward, Eersel

“Ik heb genoten van jullie performance.
Veel succes en wie weet tot ziens.”

Willem, Breda

“Vanavond zijn jullie in Wemeldinge, een bijzonder moment over de brug van de sluis. Ik zie een camera op een statief en een jonge man in witte kledij over de brug richting camera lopen.
Ik loop mijn rondje kom een bekende tegen en hebben het er over. Zij heeft ze gesproken en verteld wat ze doen.
Op de terugweg zijn ze aan het opruimen en raak in gesprek.
2 gedreven mensen, die licht in de duisternis zien tijdens de corona. De wereld laten zien dat kunst gewoon door kan gaan en het initiatief hebben genomen om 352 gemeentes bij dag en nacht te fotograferen.
Fantastisch!! Heel veel succes”

Theo, Kapelle