MEDIA2020-07-13T09:43:49+00:00

Heerlenaar Joost Vrouenraets danst deze zomer coronaproof in 53 Nederlandse gemeenten

Danser en choreograaf Joost Vrouenraets toert de komende zomer met zijn solovoorstelling ‘Pi drie kwadraat’ door 53 Nederlandse gemeenten. Hij treedt in elke provincie op in de kleinste en grootste gemeente. In Limburg danst Vrouenraets in alle gemeenten.

Limburger · 03 Juli 2020

Krantenartikel.

Limburger

Coronadans Joost Vrouenraets in elke Limburgse gemeente

Choreograaf-danser Joost Vrouenraets uit Heerlen voert deze zomer in elke Limburgse gemeente een op de coronamaatregelen geïnspireerde dans uit. Fotograaf David Peskens uit Kerkrade fotografeert de uitvoeringen voor een expositie, komend najaar in het Gouvernement in Maastricht.

Maatregelen
De dansvoorstelling wordt in totaal 53 keer uitgevoerd. Behalve de 31 voorstellingen in Limburg is het project ook in de grootste èn kleinste gemeente van alle Nederlandse provincies te zien. Inspiratie voor de dans zijn de coronamaatregelen, en dan vooral de anderhalve meter afstand die iedereen wordt geacht te houden. Die regel wordt gesymboliseerd door twee rode cirkels waarin de voorstelling wordt opgevoerd.
Voor de voorstelling is van verschillende kanten subsidie ontvangen. Vrouenraets baarde vijf jaar geleden opzien door van Heerlen naar Maastricht te dansen, een afstand van 28 kilometer.

1Limburg · 02 Juli 2020

Nieuwsbericht.

1Limburg

L1 · 27 Juni 2020

Performance in Theater Heerlen voor Tot overmaat van ramp.

https://l1.nl/tot-overmaat-van-ramp/

L1 · 17 Juni 2020

Performance in Theater Heerlen voor Tot overmaat van ramp.

https://l1.nl/tot-overmaat-van-ramp/

RTV Maastricht · 24 April 2020

Interview voor het programma Dat kan m’n neefje ook.

https://www.rtvmaastricht.nl/tv/dat-kan-mn-neefje-ook/150411570

Choreograaf en danser Joost Vrouenraets heeft woensdagochtend gedanst op de Groene Loper in Maastricht.

De Limburgse choreograaf wil de nieuwe ‘1,5 meter afstand maatschappij’ die nu ontstaat vanwege de coronacrisis in dans uitbeelden. Dat doet hij op verschillende plekken in Maastricht. Eerder deed hij dat op Paaszondag op het Vrijthof.

Limburger · 12 April 2020

Krantenartikel.

Limburger

‘Coronameter’ inspireert Joost Vrouenraets paaszondag tot dans op Vrijthof

Choreograaf en danser Joost Vrouenraets danst – geïnspireerd door de 1,5 meter afstand die iedereen in acht moet nemen – paaszondag 12 april om 11 uur op het Vrijthof in Maastricht. Vrouenraets danst zijn solo ‘quarantaine : p3²’ daarna op andere plekken in de stad.

De Limburgse choreograaf wil de nieuwe ‘1,5 meter afstand maatschappij’ die nu ontstaat vanwege de coronacrisis in dans uitbeelden. Zondag 12 april start hij zijn solo op het Vrijthof waarbij hij een cirkel met een diameter van 1,5 meter aanhoudt op 1,5 meter afstand van publiek. De totale oppervlakte daarmee is 3 meter x p in het kwadraat.

Na het Vrijthof is het de bedoeling om – samen met het publiek – naar andere plekken in de Maastrichtse binnenstad te trekken en daar opnieuw te dansen. Vrouenraets: „Hoe kunnen we de dans meer teruggeven aan de mens, net zoals de tijd ons nu weer ‘in de schoot wordt geworpen’? Als we momenteel even niet naar theaters, festivals of evenementen kunnen gaan waar we kunnen genieten van dans en zelf samen kunnen waarom brengen we de dans niet naar de mensen, in de vrije ruimte?”

De solovoorstelling op paaszondag is een try out, zo laat Vrouenraets weten. Hij heeft het voornemen om de komende weken ook op andere locaties te dansen.

Limburger · 12 April 2020

Krantenartikel.

Limburger

Ga naar de bovenkant